Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 18 maj 2010

Here we go again....

Av Larsson - 18 maj 2010 12:16


Som ni vet så har liten Ysterkvist piggat på sig betydligt efter operation. Så pass mycket att veterinär Nina tyckte vi kunde plocka bort kortisonet. Det fanns ju  ingen anledning att fortsätta ge honom det eftersom allt det "onda" nu var puts väck.

Sagt och gjort, dosen trappades ner och allt var frid och fröjd.



Tills igår morse.


Då var han dålig igen, feber (39,8) och med uppenbar värk i kroppen.

Förbannat, förbannat, förbannat...  :(


Bara att åka till kliniken för undersökning. Resultatet av detta blev....ja, det blev liksom noll. Man kan helt enkelt inte säga vad som felar honom!


Alla prover man tagit har varit negativa, blodproverna har visat bra värden efter op (man tog dessutom ett nytt igår som inte visade på något onormalt), han äter med aptit, han är bra i magen, kisseriet fungerar utmärkt osv osv.

Så, det FINNS inget som kan förklara hans feber. För mer än att han faktiskt ändå (trots negativt provsvar) har någon form av autoimmunitet.


Herre min dar, kan det vara möjligt att den lille goa Ymer skulle lida av tre (3) olika åkommor? På en och samma gång???

 

Nu är han åter ställd på kortison.  Efter att ha fått 12,5 mg så sjönk temperaturen inom några timmar till 38,4. Även idag är han feberfri och det märks direkt på honom. Han får en piggare blick och rör sig bättre vilket gör att även en annan blir betydligt gladare och lugnare till sinnet! Framförallt blir jag lugn av att veta att det finns en medicin som hjälper honom.


Så nu vet man det - Ymer MÅSTE äta kortison! Kvarstår bara "Varför?"

 

Frågan är om man någonsin får veta. Visst kan man ta om alla prover men, som veterinär Nina sa, det är inte säkert att det kommer att ge oss något annat svar än det vi redan fått. Och ärligt, just nu skiter jag i varför. Jag är bara lycklig om jag kan ha en pigg och glad liten Ysterkvist som inte har ont. En liten Ysterkvist  som kan fortsätta att förgylla min tillvaro och vara den kära vän han faktiskt är!


Du och jag, Ymer - vi ska fröjdas tillsammans länge, länge. Visst då?

 
 
Anna

Anna

18 maj 2010 14:18

Men lille Ymer, vad är det som felar?
Kortison det är grejer det, Xtra knaprade prednisolon större delen av sitt liv mot sin knäppa allergi (katt, dammkvalster och MÄNNISKA) och hon blev ju 17 år... Ysterkvist kommer leva till han blir hundra, minst!

http://www.freewebs.com/stubbochsvans

 
Ingen bild

A-K

18 maj 2010 16:01

Lille Ymersnutten då, jag har lite Symbicort och Rhinocort du kan få av mig om du behöver! Puss på dig!

 
Qsinen

Qsinen

18 maj 2010 17:12

Läser och vill inte läsa det jag läser. Cortison gott?

http://www.dogart.se

 
Jeanette och Dino

Jeanette och Dino

18 maj 2010 19:10

nääää... Jag gick här hemma häromdagen och tänkte på er faktiskt. Tänkte att jag borde fråga om Ymer är helt återställd. Men så tänkte jag att det är klart att han är det, annars hade vi fått vetat det på bloggen. Och det fick vi... :(
Kramar i massor!!!

http://jeanettesochdinosblogg.blogspot.com

 
Lott

Lott

18 maj 2010 21:00

Ymer då... Tråkigt att du skulle behöva må dåligt, men TACK OCH LOV att det finns en medicin som funkar! Det blir en extra blöt nospuss idag!

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Ingen bild

Larsson

18 maj 2010 21:22

Anna; Det var kul att få veta! Nu tog hoppet ett jätteskutt framåt :)
*Hörde du Ymer? 17 år!! Du ska se att det här kommer att ordna sig!*

A-K; Nu äter han Prednisolon enl ordination men visst, skulle han behöva nåt ytterligare så vet jag var det finns att hämta ;)

Qsinen; Visst, det är väl en "djävulens brygd" men håller han sig fräsch på det så må det vara.

Jeanette; Jag kunde inte ana att kortisonet var så avgörande för honom (inte veterinären heller, tror jag) så det var minst sagt, liiite oroligt där innan febern gav sig. Idag är han nästan sig själv igen, tack och lov! Detta kortison är allt en riktig se-på-Fan-medicin!!!!

Lotti; Tack och lov, DET säger jag också!
Ymer säger; Tack för pussen. Har du fler på lager?

 
Irene

Irene

18 maj 2010 22:40

17 år, det tycker jag också låter lovande, och som en alldeles utmärkt livslängd för Ymer. Något annat går inte att tänka sig!

Helst vill man ju inte att de ska behöva vara beroende av någon medicin, men om det nu finns och om den hjälper? Ja då är ju valet lätt!

Vi vill ju ha en pigg och glad Ymer att läsa om, och en pigg och glad Larsson, och det hänger ju absolut ihop, det förstår man ju.

Nospussar från Lund också! Och en manlig ryggdunk från Huliganen.

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

 
Ingen bild

Larsson

19 maj 2010 00:02

Irene; Jo, nog hänger det ihop alltid! Å hänga ihop, DET ska vi göra. Länge!!

Ymer tackar för nospussar och ryggdunk! Sen vill han också ha framfört att han gillar bullar. Bullar med mycket kanel!
Förstår inte riktigt varför det nu skulle vara så viktigt...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Värdering


Skapa flashcards