Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 4 juni 2012

Sommarens träningar bokade

Av Larsson - 4 juni 2012 20:53


15 juni - skyddsträning heldag

26 juni - skyddsträning heldag

21 juli - skyddsträning heldag

22 juli - skyddsträning heldag

 7 aug - skyddsträning heldag

17 - 19 aug - skyddsläger


Däremellan måste jag vara flitig med spår-, lydnad- och konditionsträning för att fram mot sensommaren vara i form för tävling. Om jag nu får till den mentala biten. På mig själv då, vill säga ;) Har nämligen fått någon noja när det gäller platsliggningen och de nya (ja, nu är de väl inte så nya längre...) reglerna om gula och röda kort och rapportering och avstängning. Inte för att jag haft någon hund som ställt till det på en platsliggning och inte för att Quba inte ligger på träning men i tävlingssammanhang är han ju ett oprövat kort.


Man skulle ju tycka att jag med min pyspunka och hjärnsmälta inte skulle fastna i ett sånt värsta-scenario-tänk. Att det, liksom alla andra tankar jag försöker tänka, bara skulle rinna iväg utmed hjärnans vindlingar och för evigt vara otänkta tankar. Men ICKE! De här Quba-förvandlas-till-Cujo-tankarna, de har verkligen slagit klorna i Larssons huvudsvål!!!


Skittrist att man fick en sån hjärna. Rena måndagsexemplaret. Egentligen borde jag lägga ut den på Blocket...=============
 


 BEGAGNAD HJÄRNA BORTSKÄNKES


Komplett med tvångstankar.

Sparsamt använd.=============

 Nåväl, det kanske blir någon råd med detta vad det lider. Och blir det inte det får jag väl ordna med någon hemmasnickrad tävling där jag och Tysken är de enda tävlande :)

 
ANNONS
 
Ingen bild

A-K

4 juni 2012 21:48

Bäst jag skyndar mig att boka ett hälsa-på-datum!!

Larsson

4 juni 2012 22:50

Skynda, skynda!! Snart är bara en lördag i november och julafton ledig (sa hon som ville verka märkvärdig ;)

 
Ingen bild

Britta E&N

6 juni 2012 13:33

Du har ju en skyddshund; klart han hjälper dig att skrämma iväg de fula hjärnspökena!

Larsson

6 juni 2012 20:09

Där sa du nåt, Britta, kanske ska rota fram spökskylten. Den hjälpte ju Quba när han var liten ;)

 
Lotta

Lotta

7 juni 2012 14:27

Om det nu är skydd ni har tänkt tävla i (vilket träningsschemat ger en en liten ledtråd om) så kan du sluta tvångstänka om de gula och röda korten. De förekommer bara i lydnadsklass elit. ;-)

http://www.bruksterrier.se

Larsson

7 juni 2012 18:51

Först säger jag: HURRA!!

Sen säger jag: Men hur tusan har jag läst reglerna då?!?
Tyckte jag läste någon skrivning i brukset om "hund som uppträder "störande"....i vissa fall rapporteras..." (OBS! inget exakt citat)

Men, men...kan ju vara att jag läste reglerna som F-n läser Bibeln ;)

 
Larsson

Larsson

8 juni 2012 05:13

Lotta; Nu har jag läst om reglerna och faktiskt, jag hade läst rätt när det gäller brukset (verkar som en del av pyspunkan är tätad ;)

Nyskrivning i reglerna;

"Störande hund vid momentet "Platsliggande". Hund som i platsliggandet, utan att själv vara provocerad, lämnar sin plats och engagerar sig (ex lekinvit) i andra hundar SKA rapporteras. Det är dock inte ett uppträdande som diskvalificeras från vidare deltagande i provet. Meningen med denna nya bestämmelse är förstås att den främst ska fungera avskräckande och få förare vars hundar riskerar att förstöra för andra vid platsliggandet att avstå detta tills hunden blivit av med sådana olater. Rapporterna kan dock ligga till grund för ett tävlingsförbud."

http://www.ymer.bloggagratis.se

 
Lotta

Lotta

8 juni 2012 07:04

Jodå, det är helt korrekt. Men så har det ju i princip alltid varit. Man har bara spetsat till formuleringen lite samt skärpt till det så att det nu gäller även lekinviter, till exempel. Förut var det ju i princip bara om en hund försökte äta upp en annan hund som det skulle rapporteras och tyvärr slarvades det även med det.

Men ... gula och röda (fotbolls)kort förekommer fortfarande bara i lydnaden och där är det tuffare. Där kan man t ex få gult kort för att man berömmer för häftigt mellan momenten.

http://www.bruksterrier.se

Larsson

8 juni 2012 08:12

Jo, och det var just det, att man har spetsat till det, som har satt sig på hjärnan....och som inte det vore nog, jag hade ju även tänkt mig lite lydnadstävlingar. Också ;)

Men, men....jag kan ju alltid få honom meriterad i Uthållighetsprovet :))

 
Lotta

Lotta

8 juni 2012 10:04

Tja ett UHP är ju alltid något. ;-) Ni löser nog även resten på ett utmärkt sätt har jag en känsla av.

http://www.bruksterrier.se

Larsson

8 juni 2012 10:50

Det kanske blir som med en Trisslott - plötsligt så händer det!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012
>>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se