Ymer Gusten & Co

Senaste inläggen

Av Larsson - 21 december 2010 04:11


Snart kommer han. Tomten, alltså. Oh, så jag ser fram mot alla klappar!! Jag har ju verkligen jobbat på detta med att vara snäll. Rent ryyysligt snäll har jag varit och det fleeera gånger. Jodosåatt, nog borde det bli utdelning denna jul, alltid. :)


Utdelning var det redan i helgen faktiskt. Jag gjorde en snabbvisit på Stora Stockholm och fick diverse gratisprodukter från olika hundmatsleverantörer. Man kunde inte annat än säga; Tack!

Och eftersom man "tjänat" så mycket pengar på alla gratisprodukter så hade man ju en rejäl slant att handla annat för. Tänk så bra det kan bli ibland ;)


Om kvällen bjöds det på mat & prat hos Granne. Rådjur med vidhängande rödvin som riktigt smälte i munnen. Man kunde inte annat än säga; Tusen tack!!


Annars handlade väl helgen mest om snö, snö och mera snö. Tog jyckarna (ja, inte Gurra då) för en sväng i skogen. Med snö upp till knäna och nordanvinden vinande runt öronen föreslog jag att vi skulle leka Barnen från Frostmofjället men Quba ville inte vara get så det blev inte mycket av den leken. Istället gick vi hem och hade Soffpotatismästerskap. Här gick jag ut som solklar segrare och utdelade pris till mig själv i form av en stärkande eftermiddagslur. Tänk så bra saker man kan vinna ibland ;)


Måndagen gick i stort sett i samma snötecken. Skotta, skotta, skyffla var det som gällde om man inte ville köra fast. När hotet om fastkörning var avvärjt övade Quba Vedhämtning. Han börjar bli riktigt duktig och det glädjer mig stort eftersom SMHI har lovat kyla med stort K i mitten av veckan!


I mitten av veckan ska Gusten till veterinären för att ta bort sina stygn och jag ska till frisören för att ta bort lite överflödigt huvudhår. Sen blir det även ett julbad och sen...ja, sen kan Tomten komma!


  

ANNONS

Tur

Av Larsson - 17 december 2010 14:49


Hade jag inte tur idag så säg? Jomenvisst, när jag som bäst skulle börja fösa & ösa bort all snö som dråsat ner under natten så dyker plogbilen upp och utan att jag ens bett om det så plogas även min infart!! *LYCKA!!!!*


     
En annan sak som jag också kan glädjas åt är att jag i januari kommer att börja på universitetet! Jodå, jag ska läsa Foto & Visuell kommunikation. 

Så bli inte förvånade om det fr o m slutet av januari inte står ett enda skrivet ord i denna blogg. Jag kanske bara lägger ut bilder som ni får tolka! Oj, oj, oj...ska inte DET bli kul, så säg?!? :)


Nu har jag inte tid att sitta vid datorn längre måste hjälpa Grabbarna att skriva önskelista till Tomten.

  

ANNONS
Av Larsson - 14 december 2010 23:53


  


Efter badet så stundade då operation för lille Gusten. Jag lämnade in honom tidigt på fredagmorgon och fick sen vänta hela långa dagen *de vet då att göra tillvaron spännande för en, suck!* innan veterinär ringde och berättade att allt gått enligt plan *mycket, mycket bra!!*


Gus fick stanna över natten men vid lunch på lördagen fick han komma hem. Kan säga att det var en ganska groggy jycke som vinglade in över tröskeln. En groggy jycke som var iklädd "brynja", bandage och morfinplåster!


  

Tulle liten, mattes bästis!


Nåväl, groggy eller ej, så kändes det sååå mycket bättre att ha honom hemma. Att det innebar 24-timmars jour, sova på golvet, mata med sked osv, DET gjorde ju inget!


Vad har man då gjort med Gusten? Jo, man har....


 

tagit ben från bogen som transplanterats in i hasen och man har...


   

opererat in (= skruvat fast) en skena som ska stabilisera hans has.


I måndags var det dax för bandage- och plåsterborttagning  (som tur var slapp vi åka till "storkliniken" utan kunde gå till "vår egen" veterinär *lycka!*). Kan säga att det uppskattades stort av Gusten och det tog inte många timmar förrän han var sig själv igen. Nästan iaf, för helt klart är han ju påverkad av sitt nyopererade ben. Kan tro att det gör ganska ont. 


Nästa gång vi åker till vet är den 23:e dec då det är det dax att ta stygnen. Då ska vi också gå igenom hur själva rehabilitering ska gå till.


Nu gäller det att han ABSOLUT INTE får hoppa eller halka eller på annat sätt, knäcka till sitt ben. Inomhus gäller att förse hala golv med ohala mattor och utomhus gäller Koppel på! i minst tolv veckor!

Jo ni, gott folk, här pratar vi UTMANING med stort U. Att hålla en vätte i allmänhet, och Gurra Gasell i synnerhet, i koppel utan hopp och studs och tjo och tjim - det kräver sin man!


Men eftersom jag är kvinna så blir det nog inga problem....*blink, blink*


**********


Under tiden Gusten låg på operationsbordet så testade Ysterkvistaren några nya sovställningar.


Tillsammans är det för trångt-stilen


Prins(sessan) på ärten-stilen


Pippi Långstrump-stilen


När Gusten väl kommit hem fick Ymer överge soffan till förmån för sin sjuka lillebror.


För soffan MÅSTE man få ha ensamrätt till när man är sjuk, säger Gusten och tillägger, och sen MÅSTE man få äta onödigt många kex!


Och som den väldresserade matte jag är, så bakade jag raskt en hel hoper med kex.


   


Om ni också vill vinna hundens totala beundran så kommer receptet här;


GRABBARNA GRUS' GALET GODA GROVKEX


1 liter bujong (valfri smak)

en rejäl klutt med honung

2-3 morötter, grovrivna (broccoli, äpple, ost funkar också)

1 dl råg- eller vetekross

1 dl vetegroddar

1 dl linfrö

5 dl rågmjöl

5 dl grahamsmjöl

ca 1 l vetemjöl - degen ska bli ganska stabbig


Kavla ut degen (lagom tjockt :) och använd kakmått för att ta ut kexen, lägg på plåt och in i ugnen i 175 grader i ca 30-35 minuter. Kexen ska bli hårdgräddade men inte brända. Känns de lite sega, låt de ligga "på tork" i ugnen i någon timme i 100 grader och "Varmluft".


Lycka till!Av Larsson - 10 december 2010 03:05

Vad sägs om en liten historia så här inför helgen? Följande kommer från Utmanaren, tillika min generalleverantör av roliga historier.


 

Sjuåringens mamma satt i köket och läste. Då hörde hon sonen som lekte i sitt rum med sina nya tåg...

 
- Ta plats, dörrarna stängs, sa grabben. Mamman log.

- Välkommen till SL s pendeltågtrafik, sa grabben. Vi hoppas att Ni får en riktigt trevlig resa med oss idag. Mamman log igen.

- Och för allas trevnad, ber vi Er att inte sitta med Era skitiga jävla fötter på sätena.

Mamman slutade le och rusade in i rummet.
- Varifrån kommer det där språket? Sådana ord vill jag aldrig mer höra, skrek hon. Som straff får Du inte leka med Dina tåg. Du får sitta där och skämmas sa hon, varpå hon tog tågen, gick ut ur rummet och stängde dörren.

Efter två timmar tyckte hon att han hade lidit nog, det var egentligen inte så farligt det han sa, så hon gick in till sonen, gav honom tågen och sa att han fick fortsätta leka. Hon gick tillbaka till köket.

- Ta plats, dörrarna stängs sa grabben. Mamman halvlog.
- Välkommen till SLs pendeltågtrafik, sa grabben. Vi hoppas att Ni får en riktigt trevlig resa med oss idag. Mamman log, den här gången lite mer.


- Och för allas trevnad, ber vi Er att inte sitta med Era fötter på sätena. Mamman log nu ordentligt, glad att grabben hade lärt sig, glad att hon hade agerat rätt.

- Och vi på SL vill be om ursäkt för den två timmars långa försening som inte beror på oss, utan på den där jävla surkärringen i köket."


Av Larsson - 8 december 2010 21:07


Farbror Veterinär vill att Gusten ska vara badad när han kommer för operation. Och jag som är en ordentlig hundägare, jag gör som jag blir tillsagd.

Gusten som är en ordentlig hund, han gör också som han blir tillsagd... 


Marsch in i duschen!

Stå!

vattna, vattna, vattna

Bra!!

Schampo

löddra, löddra, löddra

Duktig!!

skölja, skölja, skölja

Balsam (ja, vaddå ´rå?????)

skölja, skölja

Finast!!

torka, torka, torka

Varsågod!!


Och det är NU som Aktersnurran gör själ för namnet...


S K A A A A A A A A K A ! ! ! ! ! ! ! ! !


G N U G G G G G G G G A ! ! ! ! ! ! ! !


Se upp!!....men herregud!!....ge dig, knallkork!......AKTA!!.....din galning!....NEJ! inte på katten!....STÖN!!!

 

Det var som man blåst upp en ballong och sen bara släppt den! Runt, runt, runt i rummet for han. Tills luften gick ur....


ÄNTLIGEN! *sätter mig på köksstolen och pustar ut*

 

När lugnet väl lägrat sig var det bara för mig att kavla upp ärmarna och försöka återställa hemmet till ursprungligt skick.


Håhåjaja...


Men en sak är säker, även om hundbad medför att hem & hus vänds uppochner så kan jag lova er; att bada en vätte är en SMEKNING i jämförelse med att duscha katten!

Av Larsson - 5 december 2010 21:18


Snart är detta år tillända. Ett händelserikt år i mina mått mätt. Snöskottning, presenter, flytt, ombyggnad, kalas, resa, nya vänner, gamla vänner, shopping och förkylning. Eller rättare sagt, förkylningAR!! Ett tag i början av året var jag nästan övertygad om att jag såg döden i vitögat. Visade sig sen vara ett berg av näsdukar, men likafullt en skrämmande syn!


Nåväl, jag kryade till mig men istället insjuknade Ymer. När det efter tusen våndor blev stabilt med honom då trampar Gusten av en sena i framtassen. Samtidigt insisterar ögondoktorn på att lägga mig under kniven eftersom jag fått någon märklig liten utväxt på ögonlocket.


Suck, pust, haltande gång och några stygn men sen är vi friska igen, både Gusten & jag. Ymers status är fortsatt stabil och Quba är hälsan själv. Man hade ju önskat att detta tillstånd skulle fått råda, att vi haft vår beskärda del av oflyt men en högre makt ville annat.


Den högre makten visade sig vara Quba.


Han och Gusten blir en dag okontanta över äganderätten till en tjurmuskel och olyckan är ett faktum. Gusten får fyra rediga hål (efter hörntänder) i det ena bakbenet och skadar hasen på det andra. Jämmer & elände! :(

Efter lite omvårdnad läker såren snabbt och snyggt medan hasen inte kryar på sig ett dugg. Vi blir remitterade till ortoped på Södra Djur som konstaterar att Gustens has måste opereras. 


Jaha, vad säger man?


Ja, man säger så klart Ja, tack!  till operation eftersom man vill att liten Gurra ska bli både kry och rask. Inte för att han på något sätt har slagit ned på tempot bara för att han har en trasig has. O nej, o nej han är lika glad och pigg och alert som vanligt :) men om hasen lämnades åt sitt öde skulle det medföra pålagringar som i sin tur skulle medföra smärta och mycket troligt, även att Gusten skulle sluta använda benet. Och en trebent hund är absolut inget jag önskar!


Alltså blir det operation och den går av stapeln fredag den 10 december. Veterinärens plan är att sätta dit en metallplatta som hålls på plats med några skruvar. Detta kommer att stabilisera hasen och hindra den från att röra sig sidledes. Gusten blir kvar ett dygn efter ingreppet och efter 10-14 dar gör man röntgen för att se hur det läker. I samband med detta tar man stygnen. Därefter påbörjas rehab.


Veterinären var full av tillförsikt och menade att utsikterna var mycket goda för att Gusten skulle bli fullt återställd i benet.


- Glad och positiv jycke med förvånansvärt mycket muskler, så jag ser inte att det här ska bli några problem, sa veterinären och klappade Gurra på huvudet. Gurra själv sa inte mycket eftersom han var drogad och befann sig i en annan värld. Förmodligen en som bara beboddes av tikar ;)


Där är vi alltså nu.


Är det då någon osämja mellan hundarna efter detta, kanske någon undrar och svaret blir: Nej, allt är frid & harmoni. Jag vill nog se det som en inte alldeles ovanlig händelse när det gäller grabbar, ibland tar de till "nävarna" för att lösa meningsskiljaktligheter ;) Sen är det ju tokigt att det som i detta fallet, handlar om en som väger 13 och en som väger 40 kg. Det blir liksom inte en jämbördig kamp, om man säger så.
Såren på höger lår har som sagt läkt jättefint och "stödstrumpan" på hasen hjälper kanonbra i avvaktan på operation. 


- Här vilar inga ledsamheter! gläfser Gurra och skuttar runt i mjuka snön.  


Nu hoppas jag INNERLIGT att detta är det sista jag ser av sjukdom/skador detta år och att 2011 blir ett år där jag & Grabbarna kommer att vara ett föredöme vad gäller hälsa och sundhet!!

Av Larsson - 5 december 2010 01:23


Det slog mig häromdagen att lille Quba faktiskt fyller två år nästa månad. Två år! Hur är det möjligt? Det var ju bara igår som han var så där liten och söt. Och lugn och snäll. Ja, snäll är han ju fortfarande, och väldigt, väldigt söt :) men liten - nix! "Lugn" och "Quba"  passar sig heller inte i samma mening nuförtiden, vilket ju är lite bakvänt. Hundar ska ju vara busiga som valpar för att sen växa upp och bli mera vuxna, liksom. Men inte Quba.


Han var ganska allvarlig och försiktig när han var valp/unghund. Hade lite drag av Ferdinand över sig. För att inte tala om alla ideér om alltings farlighet som spökade i hans hjärna under en tid. Altaner t ex ;)


Idag är han allt annat än allvarlig och försiktig och altaners farlighet är ett minne blott. Numer är det röjröj & tjosanhejsan som gäller. På fritiden, vill säga. När vi tränar uppvisar han drag av att hans hjärnaktivitet inte står i paritet med kroppens,

men herregud, vem har inte såna problem? :))

Så vi övar och övar lite till. Allt det grundläggande övar vi på och sen lite annat lullull. Bl a har jag börjat lära honom Vedhämtning. Tycker inte det är mer än rätt att även han tar sin del av hushållssysslorna. Jag menar, om nu Ymer stänger lådor så kan väl Quba hämta ved eller hur?


Förutom ved så är Quba en jäkel på att hämta även andra saker.


Upptäcka och identifieraGripa


Vända uppMållåsa och....


sätta fart mot matte!

  

Av Larsson - 4 december 2010 19:59


    * * * * *

 

Det var en bonde som inte hade någon hink.

Han hade en katt som spann.


      


Katt åt lampa - lös i magen


* * * * *

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012
>>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se